65回 高円宮杯全国中学英語弁論大会で
決勝進出 (11/30)
2013.12.17

2矢野くんが、1129日に行われた第65回高円宮杯全国中学校英語弁論大会に出場しました。家の近くにある仁淀川でよく遊んだ体験から、清流仁淀川を誇りに思う気持ち、自然の雄大さと人とのかかわりの大切さを伝えました。
 結果は、南日本ブロック予選を見事に突破、決勝に進出し全国4ブロックから集まった28名で決勝大会を戦いました
                              (文 高橋篤美)

Tomohisa Yano attended this year’s Prince Takamado Trophy All Japan Inter-Middle School Contest, held from November 28th to 29th.  This is the largest speech contest in the world, and Mr Yano gave a passionate speech in about the importance of spending time in nature. He was placed in the top 7 in the whole of Southern Japan, and progressed all the way to the final round of 27 students. He was the only junior high school second grade student to make it that far – a great accomplishment. Congratulations Mr Yano!
                             (文 アンドリュー)